Het Houten Huis Beverwijk

Dit is de actie van Radio Beverwijk
van totaal € 5.000 (231%)

Onder het motto “Beverwijk geeft om haar kinderen” organiseert Radio Beverwijk in december een speciaal project, genaamd ‘Het Houten Huis’. Vier dagen lang zal vanuit een ‘Houten Huis’ in de Grote Kerk worden uitgezonden, met als doel zoveel mogelijk geld in te zamelen.

Dat geld wordt bijeen gebracht door inwoners van Beverwijk die tegen betaling een plaat willen aanvragen, door scholieren en verenigingen die zelf acties gaan ontketenen, door sponsorgiften vanuit het bedrijfsleven, door donaties via speciale donatiepotten bij winkeliers, enzovoort. Net als in het ‘Glazen Huis’ van NPO 3FM kan iedereen in december vier dagen lang naar het ‘Houten Huis’ komen om het geld te brengen. Het kan echter ook gestort worden op deze speciale actiepagina. De volledige opbrengst is uiteindelijk bestemd voor gezinnen met kinderen die leven onder het minimum inkomen. Deze kinderen moeten vaak een smoes verzinnen om onder deelname aan het schoolreisje uit te komen, hebben niet zo veel speelgoed als hun klasgenootjes of krijgen zelfs onvoldoende gezond te eten, omdat er simpelweg geen geld voor is.

Radio Beverwijk zet zich hiervoor in ter afsluiting van het jubileumjaar. In mei van dit jaar werd het 25-jarig bestaan van de omroep gevierd. Het leek de vrijwilligers van Radio Beverwijk een goed idee om het jubileum af te sluiten met een actie voor een goed doel. Om dit alles in goede banen te leiden, is een aparte stichting actief.