VINTED VERKOPEN VOOR LINDA FOUNDATION

04 december 2022 14:39

Vanaf het moment dat ik geselecteerd ben als finalist voor Miss Beauty of Limburg wist ik meteen dat ik mijn VINTED account wilde gebruiken om geld in te zamelen voor de mooie doelen van LINDA.foundation. Ik heb direct mijn kledingkast volledig uitgezocht: welke kleding gebruik ik nu echt? En met welke kleding kan ik iemand anders gelukkig maken? Dit waren de vragen die ik mijzelf stelde.

Overconsumptie is binnen onze maatschappij een groot probleem. Meegaan met nieuwste trends en voor zo min mogelijk geld zoveel mogelijk kunnen kopen worden vaak belangrijker gevonden dan rekening houden met vervuiling en ons klimaat. Mode heeft altijd een prijs en deze wordt in de 21e eeuw voornamelijk betaald door de miljoenen uitgebuite textielarbeiders en door onze aarde. De fast fashion kledingindustrie blijft groeien en is een grote wereldwijde waterverbruiker en vervuiler.

Platforms zoals VINTED maken het makkelijker om kledingstukken te verkopen en zo een tweede leven te geven. Het is namelijk altijd beter om je kledingstuk een tweede leven te geven dan het item weg te gooien. Op deze manier is het voor milieubewuste kopers mogelijk om leuke kledingstukken te vinden zonder nieuwe fast fashion items te hoeven aankopen.

Ik heb ontzettend mijn best gedaan om een aantrekkelijk VINTED profiel te creëren zodat ik mijn kledingitems kan verkopen. Tot nu toe is dit een groot succes! Ik heb in 3 weken tijd al 21 kledingstukken weten te verkopen en heb al 200 euro aan LINDA foundation kunnen overmaken!

Mijn tip voor iedereen is dan ook om eens goed in je kledingkast te kijken. Gebruik je al deze kleding of zitten er ook kledingstukken tussen die een ander wellicht gelukkiger maken?

 

Kus Amber <3