Gelderland - Brittany van Beek

Brittany van Beek

( Lid van team: Miss Beauty of Gelderland 2022 )

van totaal € 1.000 (210%)
Afgesloten

 

 "Het jaar 2012 was zwaar voor ons als gezin. Al jaren lang werkte mijn vader bij een bedrijf in de buurt, zorgde mijn moeder voor ons en gingen mijn broertje en ik naar school, deden aan voetbal en hadden we verschillende huisdieren, waaronder een paard in ons bezit. In 2012, bleek dit feilloze gezinsleven dan toch uit een te spatten toen het bedrijf waar mijn vader werkt failliet werd verklaard. Van de een op de andere dag werd duidelijk dat er geen loon meer binnen zou komen en we dus geen geld meer hadden om de dagelijkse dingen te onderhouden. Uitjes zaten er niet meer in, nieuwe kleren waren niet mogelijk, geld moest geleend worden van mijn spaarrekening om rekeningen te betalen en we moesten zelfs overwegen om onze huisdieren weg te doen. Een zeer moeilijke tijd."

Wij mogen van geluk spreken dat er uiteindelijk een doorstart is gekomen voor het bedrijf waar mijn vader werkte en wij dus na 3 maanden weer langzaam terug ons "oude" leventje op konden pakken. Echter is dit voor vele andere gezinnen een ander verhaal en speelt armoede een veel grotere en langere rol in hun leven. Evengoed heeft deze tijd mij angstiger en voorzichtiger gemaakt omtrent geld en mij meer aan het denken gezet. Tot op de dag van vandaag vind ik het moeilijk om geld uit te geven: "Wat als ik nu plots mijn baan verlies?", "Hoe kom ik dan aan boodschappen of aan de huur?", "Ik moet wel genoeg sparen, voor als er onverwachtse kosten opkomen". Dit zijn de gedachtes die dan ook nog dagelijks door mijn hoofd spoken...

Als je mij persoonlijk kent dan weet je ook dat ik niet makkelijk geld aan mezelf uitgeef en het liever op een spaarrekening zet. Mocht ik dan geld uitgeven dan is dit vaak aan tweedehands spullen of is het in de uitverkoop. Iets kopen wat net uitgebracht is, zit er voor mij niet snel in. Nee. Maar mocht ik dan wat willen uitgeven dan doe ik veel liever aan een ander. Iemand die het harder nodig heeft dan ik en iemand die er echt gelukkig van wordt. Een lach toveren op iemands gezicht of iemand uit de brand helpen, geeft mij dan ook de meeste voldoening. 

Graag wil ik me dan ook inzetten om gezinnen een financieel steuntje in de rug te geven. Er wordt gelukkig al heel veel gedaan om ook deze kinderen te laten genieten van uitjes en activiteiten, zoals ieder kind dat verdient. LINDA.Foundation behaalt dan ook al mooie resultaten, en daar wil ik en hopelijk u ook graag aan bijdragen. Ik weet zelf nog hoe fijn het was om wel weer een keertje wat leuks te kunnen doen. Om een keer "ja" te kunnen zeggen op de vraag "zullen we een dagje naar de dierentuin gaan?', is voor deze gezinnen een fantastisch gevoel. Ik wil me graag inzetten om aan dit gevoel bij te dragen.

Een glimlach van een kind is het puurste en mooiste geschenk dat je kunt geven en krijgen.


Liefs Brittany