Nog 8 dagen! Over de clinic met Susan, nieuwe loopschoenen, mijn mantra én lopen met je hart!

29 maart 2019 17:43

Het is een mega groot cliché maar ook zo waar: Time flies when you're having fun! De afgelopen weken zijn voorbij gevlogen. Volop getraind in de stad, in de natuur, op het strand met windkracht 5/6! Zelfs mee kunnen doen aan een hardloop clinic en een beachrun. En dat allemaal om goed getraind aan de start van de 1/4 marathon te staan op 7 april. Met nog maar 8 dagen te gaan, is het aftellen echt begonnen!

Hardloopclinic met Susan
Samen met een groep lopers van de Hart Loop Challenge heb ik onlangs aan een van de twee clinics kunnen deelnemen van Susan Krumins, de sympathieke ambassadeur van de Challenge. Op locatie van de Rotterdamse athletiekcub PAC (waar naar men zegt het idee voor de Marathon Rotterdam ooit is ontstaan) gaf Susan een baantraining met diverse oefeningen rond een goede warming up en het verbeteren van je looptechniek. Ook deelde ze diverse tips & tricks rond het opbouwen van je loop en je ademhaling. Ontzettend leuk om met zo'n topper te kunnen trainen en enorm waardevol, voor zowel de beginnende loper als ik zelf als voor de meer ervaren loper.  Het heeft mij in ieder geval nog enthousiaster gemaakt! 

Walking on clouds  
De afgelopen weken merkte ik al vaker dat het hoogste tijd was voor nieuwe schoenen. Mijn oude paar hadden zijn beste tijd gehad. Na een uitgebreide test in de winkel, een rondje rond de Hooglandse Kerk en adviezen ikv mijn loopfrequentie (Bedankt Runnersworld Leiden!), liep ik verheugd met mijn nieuwe Cloudsurfers naar buiten. Ik keek  er enorm naar uit om ze in te lopen.

Blessureleed
Maar helaas....afgelopen week is er een blessure opgedoken. Mijn linker scheenbeen is geïrriteerd en pijnlijk. Gelukkig is mijn been niet gezwollen en kan ik er gewoon op lopen. Maar trainingsrondjes zitten er op dit moment even niet in. Ik probeer een beetje lichte kracht- en bokstrainingen te doen. En blijf mijn buikspieren trainen :). Mentaal is dit wel even een tikkie zo vlak voor mijn eerste race in Rotterdam. Ik houd vast aan mijn mantra: 'Keep calm Janet and carry on!'. Geen HLC-exit tenzij de fysio me komende week zegt dat het onverantwoord is te gaan lopen.

Laatste zetje nodig voor bereiken sponsordoel
Dus ga ik vol goede moed de laatste week in! Dank aan iedereen die tot nu toe een donatie heeft overgemaakt! Ben onder de indruk van de bedragen jullie hebben gestort: in totaal staat de teller op €690,-. Dat is 86% van mijn beoogd sponsordoel. Wie geeft me dat laatste zetje om de 100% te halen? En mijn trainingsbuddy Geert Jan voor te blijven hahaha!

Op naar de laatste voorbereidingen om in Rotterdam te knallen en hard te lopen met ons HART :D!

Liefs,
Janet