Lisa Janssen - Finalist Miss Beauty of Overijssel

Lisa Janssen

( Lid van team: Miss Beauty of Overijssel 2020 )

van totaal € 1.000 (41%)
Afgesloten

Samen met zoveel mogelijk donateurs willen wij meer begrip en vooral positieve actie creëren voor gezinnen met kinderen in Nederland die het financieel zwaar hebben. 

Elk kind moet gelijkwaardig kunnen opgroeien, en niet afhankelijk zijn van de financiën van hun ouders. 

Linda de Mol: “Als je met twee kinderen zeventig euro per week hebt om alles van te doen, en altijd gebukt gaat onder zorgen over geld, reken maar dat dit cadeau dan uit de hemel komt vallen” met slechts 70€, is het bijna zo goed als onmogelijk om boodschappen te kunnen doen, lekker en gezond te kunnen eten, een feestelijke outfit te kunnen dragen tijdens een feestdag of warme kleding te dragen tijdens de winter. 

Het is verschrikkelijk dat kinderen gepest worden omdat ze niet dezelfde ‘luxe’ producten hebben als de andere kinderen. Wat spijtig genoeg wel gebeurt. 

Door geld in te zamelen voor de Linda foundation kunnen we kinderen het recht geven om gelijkwaardig op te kunnen opgroeien. De foundation garandeert dat 100% van elke donatie ten goede komt aan gezinnen in financiële nood. Een kind dat gepest wordt, neemt dit mee in zijn ontwikkeling. 

Wat mij van vroeger bij is gebleven is dat een kindje uit mijn klas niet mee kon op schoolreisje, door de financiële situatie van zijn/ haar ouders. Ik vond dit verschrikkelijk om te zien. Dit is zowel voor het kind als voor de ouder erg zwaar. 

Door een kind de producten te geven die de kinderen in zijn omgeving ook krijgen, verklein je de kans op pesten en een minderwaardigheids gevoel. En steun je hen om vanuit de zelfde basis als de andere kinderen een goeie ontwikkeling te ondergaan.  

Alle kleine beetjes helpen. Dit is een eenmalige bijdrage die rechtstreeks naar een gezin gaat in een moeilijke financiële situatie. 

Heel veel liefs, 

Lisa Janssen