R

Gelderland - Rosalie Hooft

Rosalie Hooft

( Lid van team: Miss Beauty of Gelderland 2023 )

van totaal € 500 (167%)

Welkom op mijn persoonlijke LINDA.foundation pagina!

Mijn naam is Rosalie Hooft en ik ben finalist Miss Beauty of Gelderland 2023. Ik ben 21 jaar en woon in Tiel. Als finalist zet ik mij in voor de LINDA.foundation. Vooral in de tijden van hoge rekeningen en boodschappen die als maar duurder worden is het nog belangrijker om gezinnen te helpen die het financieel moeilijk hebben. Dit is waarom ik mij met de volle honderd procent inzet voor de LINDA.foundation, help jij mee? LINDA.foundation heeft al sinds de start meer dan 30.000 gezinnen met kinderen enkele momenten van onbezorgdheid kunnen geven. Dit door middel van cadeaubonnen voor Albert Heijn, Hema, Intertoys en H&M. 

1 op de 9 kinderen leeft in armoede 
In Nederland leeft één op de negen kinderen in armoede. In Amsterdam zelfs één op de vier. Verwacht wordt dat dit aantal zal blijven stijgen. Steeds meer ouders kunnen de maandelijkse rekeningen niet meer voldoen. Meer gezinnen moeten beroep doen op de schuldsanering. De Voedselbank kan het aantal aanvragen voor eten nauwelijks aan en het aantal hulp- aanvragen voor bijzondere bijstand neemt toe. 

Wat is de LINDA.foundation?
LINDA.foundation is een initiatief van Linda de Mol en het tijdschrift LINDA. Het fonds is in juli 2013 opgericht en het is bestemd voor (alleenstaande) ouders met kinderen die in financiële nood verkeren. Samen met zoveel mogelijk donateurs wil het fonds meer begrip en vooral positieve actie creëren voor gezinnen met kinderen in Nederland die het financieel zwaar hebben. 
Alle giften worden voor 100% aangewend voor de aanschaf van cadeaukaarten. De deelnemende bedrijven sponsoren de LINDA.foundation door meer geld op de cadeaukaarten te zetten, zo krijgt het fonds dit jaar voor 35 euro een cadeaukaart ter waarde van 50 euro. 

Sociale ontwikkeling kind
Kinderen die in armoede leven kunnen niet onbezorgd opgroeien; financiële nood bezorgt het hele gezin stress. Lid worden van een (sport)vereniging zit er meestal niet in, zelfs een verjaardagsfeestje geven kan al lastig zijn. Wanneer hun ouders boos of verdreitig zijn, voelen sommige kinderen zich schuldig. De iets ouderen zoeken vaak een baantje en kopen van het geld dat ze daarmee verdienen eten of extraatjes voor hun ouders.