Stichting HomeComputerMuseum

Gratis computers voor Oekraïense vluchtelingen en arme gezinnen.
van totaal € 3.500 (0%)

Stichting HomeComputerMuseum levert al sinds 2018 moderne en bruikbare computers aan arme gezinnen welke worden opgeknapt door het vrijwilligersteam van het HomeComputerMuseum.

De meeste vrijwilligers hebben een afstand tot de arbeidsmarkt (meestal door autisme).

Sinds de uitbraak van de oorlog doen we ook oud-zakelijke computers refurbishen en gratis weggeven. Echter moet er soms wat aan verbeterd worden (meer geheugen, andere harde schijf) of de data moet worden verwijderd via speciale dure software (Blancco). Het HomeComputerMuseum kan deze kosten niet dragen als ongesubsidieerd museum.

Vandaar deze oproep!

Stichting HomeComputerMuseum is een uniek interactief computer museum waar de geschiedenis van de thuiscomputer wordt bewaard. Bijna alle computers (oudste is van 1975) staan aan en mogen worden gebruikt. Dit alles wordt onderhouden door vrijwilligers waarvan de meeste een afstand tot de arbeidsmarkt hebben, met name door autisme. Het HomeComputerMuseum helpt deze mensen om terug te keren naar de arbeidsmarkt en heeft daar al enkele successen mee behaald. 

Het HomeComputerMuseum ontvangt zo goed als geen subsidie en heeft niet genoeg sponsoren en betaalt de huur van entree, rondleidingen (voor o.a. scholen en bedrijven), data recovery van oude media (netwerk digitaal erfgoed), reparatiedienst voor oude en nieuwe computers en verkoop van herstelde (refurbished) oud-zakelijke computers. 

Het museum bestaat sinds 2018 en meer informatie is te vinden op https://homecomputer.museum . De stichting is geregistreerd als Culturele ANBI en onderschrijven de Governance Code Cultuur.